Maderoterapija leđa

Updated: Mar 4


Reći da je ova masaža jedinstvena nije pretjerivanje.

Prvo, to je zbog jedinstvenog osjećaja masaže drvetom koje savršeno nadomješta i pojačavaja učinak dodira prstiju, dlanova i ruku terapeuta.

Drugo, to je zbog posebnog oblika svakog elementa koji savršeno prijanja uz tijelo.Kako bi elementi bili sigurni za kralježnicu, viši fizioterapeut i inovator maderoterapije, Ivan Mitrović, zajedno s majstorom stolarom radio je na idealnom obliku elementa koji će savršeno prijanjati leđima. U tome su uspjeli te su drveni elementi za izvođenje terapeutske masaže leđa patentno zaštićeni. Drvo koje se koristi za maderoterapiju treba imati terapeutsku funkciju, a to je moguće samo pomoću direktnog dodira kože i drveta. Kako bi bilo primjenjivo u trerapeutske svrhe oni su napravljeni od punog drveta koje je sterilizirano, fino obrađeno i prirodno zaštićeno. U izradi maderoelemenata koristi se samo drvo iz certficirano održivih izvora. Osim što je kreirao elemente, Ivan Mitrović je certificirani edukator s iskustvom s preko 500 polaznika/ca edukacija diljem Europe. Garancija zadovoljstva maderoterapeuta koje je obrazovao Ivan Mitrović ili njegov tim iz Maderoterapija Centar je u pristupanju svakom polazniku/ci pojedinačno te kroz metodično praćenje napretka kroz praktičan rad na tijelu.


Posebno osmišljeni masažni drveni elementi za leđa svojim oblikom prate i pospješuju učinak rutine terapeutske masaže leđa.


Priprema tijela za maderoterapiju je važan dio tretmana baš kao i ugodna i opuštajuća atmosfera prostora u kojem se odvija terapeutski tretman. Izbor kombinacije biljnih i eteričnih ulja može dodatno obogatiti senzaciju opuštanja i pozitivnog djelovanja na zdravlje.


Edukacija terapeutske madero masaže uključuje: 1. Teorijsko predavanje 2. Individualizirani praktični trening 3. Set elemenata za leđa 4. Skripta 5. Certifikat

Bol u leđima jedan je od najčešćih simptoma koji potiču ljude da se odluče za masažu


Pri svom radu maseri i fizioterapeuti su posebno fokusirani na leđa što prirodno dolazi iz same fiziologije čovjeka. Problemi s kralježnicom, posturom, lokomotornom funkcionalnošću, nažalost, sve su češći. Ti problemi onemogućuju pravilno disanje, a time i cjelokupnu prokrvljenost i pravilnu aktivnost svih organa u tijelu. U procesu rada terapeut treba misliti i na vlastita leđa. Osim što mu zdravlje ovisi o pravilnom držanju pri radu, treba i sam ili sama naći vrijeme za prepustiti se upravo masaži leđa.


Opće točke korisnosti maderoterapije:

 • Blagotvrono djeluje na ubrzavnje metabolizma

 • Aktivira limfni sistem

 • Podiže tonus mišića

 • Pomaže u reduciranju tjelesne težine

 • Pospješuje izlučivanje toksina

 • Troši masne naslage

 • Oblikuje tijelo

 • Smanjuje obujam tijela

 • Jača imunitet organizma

 • Dubinski relaksira napetost u tijelu

 • 100% prirodno

 • Neinvazivno

 • Bez kontraindikacija *

TERAPEUTSKA MADERO MASAŽA LEĐA može se kombinirati s drugim vrstama madero masaže (lice, anitcell) u istom terminu. Ukoliko se koristi kao dodatak terapeutskoj, sportskoj ili nekoj drugoj metodi masaže madero masaža može biti korisni dodadatak rješavanja ciljanih problema. Pri izboru djelovanja treba obratiti pažnju na medicinske upute o optimalnom trajanju masaže.


Dvodnevna edukacija akreditirane škole Maderoterapija Centar iz Beogada pruža:


PROFESIONALNI PRISTUP – stručni certificirani edukatori s bogatim iskustvom

INDIVIDUALZIRANI PRISTUP – u procesu učenja pažnja edukatora je usmjerena na praksu svakog polaznika pojednačno

KVALITETNE ELEMENTE ZA RAD – vrhunski obrađeni, certificirani i zaštićeni maderoelementi s garancijom kvalitete

ISKUSTVO – prva škola maderoterapije u ovom dijelu svijeta stoji na raspolaganju svojim polaznicima dok god im je potrebno vrhunski usavršiti tehnike maderoterapije.Za više informacija i prijave:

📞 095 926 1395

📧 mesmeriekozmetika@gmail.com* kontraindikacije terapeutskoj madero masaži leđa identične su svim medicinski preporučenim situacijama kada masaža nije primjenjiva: febrilno stanje, period oporavka od operacije, terapija bolesti kod koje je specifično zabranjena masaža po preporuci liječnika specijalista, trudnoća i dojenje.


EDUKACIJA: Maderoterapija leđa

Dvodnevna edukacija obuhvaća:

(Iznimno jedan dan za sve koji su ranije pohađali i završili anticell maderoterapiju kod istog edukatora)

- teorijsko predavanje

- Individualizirani praktični trening upotrebe specifičnih elemenata

- Skripta, pisani materijali za učenje i ponavljanje

- Certifikat

- Maderoterapija set za leđa

_______________________________________

Cijena: 470 eura plativo u kunama