Mezoterapija bez igle - sjajan tretmanPrije svega, sjajno je to što tretman nije invazivan za kožu već naprotiv, kroz ugodnu i stručnu proceduru koža dobije sve što joj je potrebno bez negativnog utjecaja na prirodni proces starenja.

Preporuka je najprije kroz tri ili četiri tjedna napraviti najmanje tri pa sve do osam tretmana, a zatim prema potrebi održavati prema savjetu kozmetičara. Ono što je bit ovog tremana je oporavako kože intenzivnim djelovanjem kombinacije seruma  - hranjivih tvari kojima se koža napuni svime što joj nedostaje: hyaluron, kolagen, aminokiseline, i l-karnitin i multivitaminski serum.
Bore, vjesnici zrelosti


Bore na licu nešto nam govore o našim precima, ali najvažnije o nama, našim navikama i uvjetima života. Upravo te crtice iz života pretvaraju se s vremenom u duboke bore. Najčešće su one oko usana i u korjenu nosa, zatim poprečne čeone bore. Izlaganje UV zračenju povezano je s starenjem kože, ali i nedostatak sna i odnora također može biti dio uzroka.


Mezoterpija bez uboda igle je na granici klasičnog kozmetičkog tretmana i njege budućnosti. Kozmetičarka će pripremiti lice, provjeriti je li sve u redu i spremno za strujno upucavanje seruma u kožu.

Tretman kreće aktivirajućom strujom koju slijede ionosfera i elektroporacija - najvažnije faze stimulacije valovima tijekom kojih se odvija dubinsko prodiranje aktivnih supstanci iz seruma i dublje slojeve kože i popunjavanju bora. Završna faza tretmana posvećena je pojačavanju cjelokupnog tonusa kože putem najdivnijih ruku terapeuta i masaže.Kod ranijih modela aparata za mezoterapiju bilo je potrebno držati jednu elektrodu u ruci za vrijeme tretmana kako bi se strujni krug zatvorio. Osjećaj struje na koži može imati različite snezacije ovisno o senzibiletiu i tijeku tretmana.

Kod ciljanog popunjavanja bore određenim serumom struja se može jače osjetiti zbog opetovanog ponavljanja kretnje na istom mjestu.


Kod prvih, plitkih bora mezoterapija bez igle djeluje sjajno već kod prvog korištenja. Kada se djelovanju struje i seruma pridodaju prava ručna masaža i limfna drenaža nakon koje slijedi hranjiva maska koža lica i dekoltea je sjajno preporođena.


Masaža lica adekvatnom kremom – ovisno o tipu kože, potaknuti će cirulaciju i limfu i sjajan osjećaj ugode. Maska, prilagođena tipu kože završna je faza tretmana.

Koje bore primjećujemo na sebi, a koje vide svi?

Dekadsko računanje vremena u kozmetičkoj industriji uglavnom finkcionira do 40-te, a onda slijedi jedan veliki paket od 60-ak godina koje su se džentlmenski složile da je nepristojno pitati za godine. Još dugo se neće srušiti taj tabu skrivanja godina - kao da skrivajući ih od samih sebe starost nestaje sama od sebe. Napokon, tek pokoja velika kozmetička kuća ušla je u 21. stoljeće promoviranjem proizvoda za 50+ i 70+. Promjene u pogledu na svijet sve su brže ali nešto se nikada neće promijeniti: Panika mladih djevojaka od pojave bora i željno iščekivanje prve karakterne crtice na licu kod mladića.

Sve više žena a i muškaraca se odlučuje za neinvazivne tretmane, a mezoterapija je doista kraljica tretmana protiv bora.

Dokle god možete odgodite primjenu mezoterapije iglom

Ako se mogu prevenirati bolesti, može li i starost?


Odgovor na to pitanje leži u tome kada treba početi prevenciju stvaranja bora. O tome se može raspravljati već u srednjim dvadesetima kako bi se do srednjih tridesetih definitivno počelo djelovati.

Sa samima sobom u cjelini pa tako i s kožom treba sklopiti pakt o zdravlju. To znači upoznati sebe. Kad je koža u pitanju, upoznati sve svoje zone na tijelu i kako reagiraju, koje su im slabe, a koje jake točke, što volimo na koži, a što joj stvarno treba:

tonus - pogledati se u ogledalu koje leži na podu pravi je test za tonus i najbrži način spoznaje da i lice treba vježbanje i masažu.

zategnutost bez neugodnog zatezanja - znak da je koža nahranjena i dovoljno vlažna.

sjajan ten bez masnog sjaja - pojava flekica na koži je šarmanta ali i najbolji povod posjeta profesionalcima koji su se školovali razumjeti jezik kože i od kojih treba što više naučiti o sebi.

Odgoditi godine sa svog lica, vrata i dekoltea, održavati koži sjaj, čvrstoću i glatkoću je dobar osjećaj, a dobar osjećaj su i ljepta i zdravlje.
48 views0 comments